Internationale Vrouwendag

  • -

Internationale Vrouwendag

Category:Uncategorized

Elk jaar op 8 maart is het internationale vrouwendag. Deze dag staat in het teken van solidariteit aan vrouwen overal ter wereld.
Maar hoe is International Women’s Day nou eigenlijk ontstaan? Dit is terug te leiden naar een van de eerste publieke protesten waarbij vrouwen opkwamen voor hun rechten: op 8 maart 1908 kwamen vrouwen in New York in opstand tegen de lange werktijden en slechte lonen in de textielindustrie en kwamen ze op voor hun kiesrecht.

Achteraf is dit het begin van International Women’s Day. De Duitse socialiste Clara Zetkin neemt in 1910 het voortouw om 8 maart om te dopen tot International Women’s Day. Met succes, want in 1911 wordt International Women’s Day voor het eerst wereldwijd gevierd.
Nederland volgt in 1912. Maar tijdens de Koude Oorlog komt de vrouwendag in een verkeerd daglicht te staan, doordat het een socialistische oorsprong lijkt te hebben, vanwege de link met initiatiefnemer en socialiste Clara Zetkin. Door de tweede feministische golf in de jaren zestig, komt Internationale Vrouwendag weer volop in beeld en wordt het weer gevierd door vrouwen uit alle lagen van de samenleving, met verschillende achtergronden en politieke voorkeuren. In 1978 wordt International Women’s Day officieel erkend door de VN. In 1996 wordt het eerste wereldwijde thema gelanceerd.

Dit jaar is het thema in: V/M solidariteit – de kracht voor verandering. Al jaren strijden vrouwen voor zelfbeschikking, individuele rechten, vrijheid en gelijkwaardige behandeling. Maar ook met de emancipatie van de man gaat het niet goed. We hebben mannen nodig die opstaan en zich hard maken voor emancipatie in de brede zin.

Transformation

Durf jij de kracht voor de verandering aan?
De etherische olie Transformation helpt je door de gewenste veranderingen in je leven teweeg te brengen en in stand te houden. Door negatieve gedachten te vervangen door nieuwe krijg je de kracht gedrag, emoties en houdingen te veranderen.
Vandaag de dag moet er van alles. Blijf je nog echt bij jezelf? Zorg je goed voor jezelf door genoeg rust in te plannen?
Blijf je vastzitten in vaste patronen ook wel de visuele cirkel. Wil je dit veranderen dan helpt deze olie om het beste uit jezelf te halen.
Deze olie is samengesteld in 2012 en bevat idaho blauwspar, palo santo, ocotea, wierook en andere versterkende etherische oliën die helpen negatieve emoties te vervangen en je in staat te stellen te transformeren. De olie helpt lichaam en geest te ontspannen.