Holistisch Therapeut

Wat houdt dat nu precies in? Binnen de holistische therapie wordt er gekeken naar de mens als geheel in plaats van allen naar de klacht.

Een holistisch therapeut ziet de samenhang van diverse klachten en doormiddel van een reading en healing op de diverse niveau. De therapeut zoekt in het lichaam naar de diverse blokkades en probeert deze op te heffen.

Holisme is een levensvisie die uitgaat van verbinding: Alles is met elkaar verbonden en alles is onderdeel van één geheel. Het één kan niet zonder de ander en verandering op één van de vijf niveau verandert alle niveau. Denk aan een puzzel met allerlei puzzelstukjes, een uurwerk dat zo gedetailleerd met allerlei losse onderdelen werkt. Alles heeft zijn eigen functie en zonder één aspect zou het hele systeem niet werken. Alles in een systeem is energie, en die energie verbindt.

Bij het holisme werk ik met vijf niveaus;
1. Fysiek niveau; zorg ik goed voor mijn lichaam? Denk aan voeding, beweging en slaap.
2. Emotioneel niveau; kan ik goed met mijn gevoelens omgaan? Denk aan emoties, liefde en empathie.
3. Mentaal niveau; is wat ik denk helpend voor mij? Denk aan communicatie, kennis en gedachten.
4. Energetisch niveau; Krijg ik energie van wat ik doe? Denk aan ontspanning, motivatie en rust.
5. Spiritueel niveau; Ben ik wie ik wil zijn? Denk aan dromen, verlangens en levensdoelen.

Om een gezond en gelukkig leven te leiden is het van belang dat deze niveaus afzonderlijk, maar ook gezamenlijk in balans zijn. Is er geen balans dan gaat één niveau bijvoorbeeld overcompenseren en weer een ander niveau wordt zwakker.

Op den duur zullen hier klachten uit ontstaan die bijvoorbeeld fysiek zichtbaar worden als hoofdpijn, schouderpijn, verkoudheid, buikpijn, slecht slapen, etc.

Als holistische therapeut kijk ik naar alle niveaus en uit ervaring weet ik wat er in je lichaam gebeurt als je te lang niet naar de signalen van je lichaam luistert.

Ervaar jij klachten en ben je nieuwsgierig wat ik voor jou kan betekenen?! Plan dan geheel vrijblijvend een consult in van 30 minuten. We maken dan kennis en leg ik graag uit wat ik voor jou kan betekenen.