Mijn Levensverhaal

Marga Kuipers

De meeste mensen kennen mij als Marga Kuipers. Op 1 februari 1983 werd ik geboren als Margaretha Adriana Jetske Maria Evers en is mijn levensverhaal begonnen.

Op jonge leeftijd merkte ik dat ik anders was dan andere kinderen. Ik had vaak snel door wat andere mensen nodig hadden. Dat voelde ik letterlijk aan en ik anticipeerde daar dan ook meteen op, zonder erbij na te denken. Als kind werd ik vaak omschreven als een verlegen, emotioneel en gevoelig meisje. Door alle prikkels was een goede nachtrust erg belangrijk. Als kind had ik al regelmatig vage klachten en konden de dokters maar niks vinden.

In 1995 verhuisden mijn ouders van Arnhem naar Rheden. Ik knapte daar van op. Rheden ligt dichtbij de Posbank. De natuur en de rust deden mij erg goed. Mijn cijfers op school gingen ook omhoog en ik maakte nieuwe vrienden.

Op 15-jarige leeftijd werd ik verkracht. Het is vandaag de dag nog steeds een taboe en ook ik durfde het aan niemand te vertellen. Ieder jaar bouwde ik onbewust een grotere muur om mij heen. Wat resulteerde in een onregelmatige, heftige menstruatie en andere klachten.

Op 17-jarige leeftijd leerde ik mijn man kennen en ging ik studeren. Mensen helpen heeft mijn hele leven centraal gestaan en was één van de belangrijkste redenen waarom ik voor de Hogere Hotelschool koos. Het laatste jaar heb ik mij gespecialiseerd in evenementen en zo ben ik in de Horeca en de trouwbranche beland.

Op 8 augustus 2008 ben ik met mijn grote liefde Ferry getrouwd. We hadden het al snel over huisje, boompje en beestje. Door de verkrachting was mijn lichaam nog steeds uit balans en was het niet vanzelfsprekend om kinderen te krijgen. In de jaren die volgenden hebben veel specialisten mij behandeld. In 2010 werd ik zwanger van onze zoon Sven en in 2011 volgde onze dochter Ryanne. Dan moet ik toch alles een plek hebben gegeven? Niets is minder waar! De laatste 3 maanden van de zwangerschap waren heel zwaar. Ik zat op het randje van zwangerschapsvergiftiging en ik moest diverse medicijnen slikken. Ondertussen kwam mijn zwangerschapsverlof tot een eind en ging ik weer aan het werk.

In de jaren die hierop volgden heb ik verschillende dingen gedaan. Denk aan officemanager, gastouder, eigen bedrijf gestart, leidinggevende, horeca en de thuiszorg. Mijn werkervaring is dus erg divers. Telkens na ongeveer 1,5 jaar was ik zó moe en letterlijk op, waardoor ik dacht dat het soort werk de oorzaak was. De rust kon ik maar niet vinden en ik bleef ik deze vicieuze cirkel zitten. Maar waar lag dit nu aan?

Mijn man ben ik in 1 jaar tijd bijna twee keer verloren. Ferry heeft een heftig auto ongeluk gehad en in hetzelfde jaar een bloedvergiftiging. In dezelfde periode merkte ik dat ik bepaalde signalen kreeg die ik niet meer kon negeren. Ik belde mijn moeder op om mijn sporten af te zeggen.
Ik zei letterlijk “mama ik kom niet sporten want er is iets gebeurd met Ferry”. Nog geen minuut later belde Ferry mij op om te melden dat hij een auto ongeluk heeft gehad. Een half jaar later was ik op de kermis in Velp met mijn kinderen. Op een gegeven moment zei ik
“We moeten nu naar huis het gaat niet goed met papa”. Bij thuiskomst zag ik dat Ferry erg ziek was en belde ik meteen de huisartsenpost op. De dokters zeiden dat ik niet één uur later had moeten komen anders was hij er niet meer geweest. Zelf ben ik aangereden door een auto. Liever ik dan mijn zoon Sven. Ik voelde op dat moment dat er iets ging gebeuren en reageerde hier meteen op zonder na te denken. Zo geschieden, mijn zoon was veilig en ik zat tussen onze eigen auto en een andere auto die ons helemaal niet gezien had.

Dit zijn zo een aantal voorbeelden die ik mee heb gemaakt. Deze heftige gebeurtenissen gebeurde allemaal erg kort achter elkaar. Ik leefde in een roes en ik had niet echt door wat er nu daadwerkelijk gebeurd is. Je pakt je leven weer zo goed als mogelijk op. Ik heb ook twee kinderen en die hebben een moeder nodig. Alles gaat zo weer op de automatische pilot alsof er niks gebeurd is.

In 2014 hebben we als gezin hulp gezocht en werden mijn ogen geopend. Met hulp kwam ik erachter dat ik HSP ben. Daar had ik nog niet eerder over gehoord en ben me daarin gaan verdiepen (HSP staat voor High Sensitief Person.)

Vanaf dat moment begonnen er verschillende puzzelstukjes op zijn plek te vallen. Op dat moment was er nog geen ruimte om aan mezelf te werken. Mijn kinderen gingen voor. Wel ging ik mij steeds meer verdiepen in HSP. Als snel kwamen we tot de conclusie dat mijn dochter en ik beide HSP zijn.
Vandaar dat we ook goed kunnen botsen met elkaar.

Na diverse coaching trajecten startte ik mijn eigen bedrijf als weddingplanner. Yes… ik heb nu eindelijk voor mezelf gekozen ! Want ondernemen en trouwerijen passen goed bij mij. Ik heb in die tijd veel leuke bruidsparen gehad. Mijn werk vond ik leuk, maar waarom bleef ik toch zo moe. De klachten bleven en sommige werden zelfs erger.

En toen die 4e juni, 2019. Een datum die mijn gezin en ik nooit meer zouden vergeten. We woonden nog in Arnhem en hadden in Rheden een huis gekocht. Een plek waar wij als gezin ons thuis voelen. Die bewuste avond heeft er een tornado in een paar minuten tijd, het huis wat we net gekocht hadden onbewoonbaar gemaakt. Er volgde een hele onzekere tijd. Iedere dag zag het scenario er weer anders uit, geen huis, geen dak boven je hoofd. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. Wel wonen we nu in een ander huis in Rheden. Wat eigenlijk nog beter bij ons past. Het gehele gezin heeft zijn plek gevonden.

Dit laatste trauma heeft mijn leven veranderd. Als je letterlijk niks meer hebt, ga je nadenken over je leven.

“Aan het eind van de tunnel is altijd licht, voelt de wereld net wat anders omdat je van het duister hebt geleerd”

#PatrickMundus

Rond deze periode ging het lichamelijk niet goed met mij. Ik had zoveel last van mijn menstruatie dat de enige oplossing was mijn baarmoeder te laten verwijderen. Door de komst van Corona werd deze operatie steeds weer verzet. Omdat ik niet kan stilzitten ging ik op onderzoek. Ik kwam in contact met acupunctuur en etherische oliën. Wat ik toen niet wist is dat mijn weg naar een gezonder en gelukkigere levenswijze was begonnen.

Door de verkrachting en andere trauma’s nooit een goede plek te hebben gegeven, heb ik mijn lichaam vergiftigd. Mijn maag, darmen en lever werkten niet meer optimaal. Het leek alsof ik altíjd ongesteld was. Nu weet ik dat de operatie voor mij niet de oplossing was. Ik ben dan ook erg blij dat ik deze operatie heb geannuleerd.

Door diverse acupunctuur behandelingen kwam mijn lichaam weer in balans. Maar hoe zorg ik ervoor dat ik in balans blijf ?! Dit doe ik door gebruik te maken van puur en natuurlijke producten zoals etherische oliën, schoonmaakproducten, make-up en andere verzorgingsproducten. Als HSP-er ervaar ik alles intenser. De producten die ik eet en gebruik hebben veel invloed op hoe ik mij voel.

Als HSP-er voel ik nog steeds van alles bij andere mensen. Ik weet nu wat van mij is en van iemand anders. De Acces Bars-behandelingen hebben mij hierin erg geholpen. Door deze behandeling heb ik letterlijk meer ruimte in mijn hoofd gekregen en is de energie weer gaan stromen. Deze mooie behandeling mag ik nu ook zelf geven. Samen met mijn dochter heb ik deze cursus gevolgd en is de rust in ons gezin teruggekeerd.

Door mijn eigen levensverhaal te delen laat ik graag zien dat iedereen zijn eigen avontuur en obstakels in het leven heeft. Het gaat er vooral om hoe jij ermee omgaat. Ik ben erachter gekomen dat leefstijl, voeding en mindset erg belangrijk is voor je herstel en hoe jij je voelt. Zorg eerst goed voor jezelf en daarna voor anderen. Zelf-liefde is belangrijk en sleutel voor verandering.

Ik heb letterlijk deze tornado door mijn leven nodig gehad om de persoon te worden die ik nu ben. Ik zie mezelf nu als een mooi persoon en ik ben van mezelf gaan houden. Zo is mijn eigen bedrijf Dazzling Margaretha ontstaan. Dazzling staat voor schitterend. Margaretha betekend Parel en staat symbool voor durf voor jezelf te kiezen en hou van jezelf.

Mijn motto is dan ook “Be the most DAZZLING version of yourself”.

Ik voel aan alles dat Dazzling Margaretha een logische stap is waar ik mijn kennis en ervaringen kan delen om anderen te helpen zonder oog voor mezelf te verliezen.

Ik gun het jou ook om in je eigen kracht te gaan staan en te gaan bloeien.

Voor iedereen loopt deze weg anders, maar ik zal deze samen met jou bewandelen.

Wil je meer weten over mijn werkwijze, de mogelijkheden en meer informatie onder tabje tarieven?

Liefdevolle groet,
Margaretha