Wandel Coach

Bij Wandelcoaching denk jij misschien vooral aan trainen onder begeleiding van een coach om je lichamelijke conditie te verbeteren. Als Wandelcoaching richt ik mij vooral op jouw mentale welzijn.

Ik ga diverse vragen stellen, denk aan; Hoe kun je beter met werkstress omgaan? Hoe kun je meer tijd voor jezelf zien te vinden? Waar wordt je gelukkig van? Met dit soort vragen ga jij tijdens Wandelcoaching aan de slag. Ik zal de mooie natuur ook betrekken in ons gesprek. Meestal maak ik met jouw een aantal wandelingen en krijg je daarnaast oefeningen en opdrachten mee naar huis.

Voordelen
Je bent niet constant oogcontact met mij, zoals in een afgesloten kamer. Ook voelt het laten vallen van een stilte minder snel ongemakkelijk. Een stilte tijdens een gesprek kan bovendien juist positief zijn. Dit zijn momenten om hetgeen je hebt gezegd nog even te overdenken. Het kan je daardoor
op nieuwe, misschien zelfs betere, gedachten brengen.

Als je in beweging bent, laat je je gedachten makkelijker de vrije loop. Hierdoor komen wij en sneller tot de kern van jouw probleem of vraag.

Wandelcoaching vindt meestal in de natuur plaats. In de natuur zijn, verlaagt stress. Uit onderzoeken blijkt dat je in de buitenlucht minder van het stresshormoon cortisol aanmaken. Hierdoor kun jij makkelijker beslissingen nemen en ons beter concentreren.

Je kunt gesprekken maar ook adviezen van mij beter onthouden doordat je omgeving steeds verandert. Je koppelt elementen uit het gesprek namelijk aan de plek waar je op dat moment liep. In een kamer waar je constant tegen dezelfde muren kijkt, is dit veel lastiger.

Ik zal de natuur gebruiken om je te helpen, bijvoorbeeld door symbolen te zoeken en die te koppelen aan je hulpvraag. Denk hierbij aan een groep bomen die te dicht bij elkaar staan. Of aan een kruispunt van een aantal paden, dat symbool staat voor het punt waarop jij nu ook in jouw leven bent aanbeland.

Na afloop van het gesprek heb jij én aan je mentale welzijn gewerkt én ben je in de buitenlucht in beweging geweest. Dit geeft een voldaan gevoel.

Zullen we samen een wandeling maken!

Of heb je een vraag?

Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het formulier.